VIVACOM съобщи, че ще осигури апаратура и финансови средства в общ

...
VIVACOM съобщи, че ще осигури апаратура и финансови средства в общ
Коментари Харесай

Робот, дарен от VIVACOM, ще пръска срещу вируси в болницата "Св. Ана"

VIVACOM заяви, че ще обезпечи инсталация и финансови средства в общ размер на 300 000 лева на три лечебни заведения, за да подкрепи битката на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към естествения живот. 

По-рано телекомът разгласи, че ще подари всички месечни такси за нови абонаментни услуги през април, а когато услугите са активирани онлайн, ще удвоява сумата. В рамките на тази акция с по 100 000 лв. ще бъдат подкрепени здравни заведения в три града - София, Плевен и Благоевград. 

Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Света Анна " в столицата ще получи съвременен дезинфекциращ робот.  Умната машина, която използва новаторската система за разчистване „ dry fog ”, може да третира огромни пространства против разнообразни вируси и да замести общоприетото дезинфекциране с формалдехидни прeпарати. Роботът хигиенист е " еко " -  за разлика от общоприетото обеззаразяване, при което се излъчват токсини, той отделя пара. " Надеждната стерилизация е едно от безусловно наложителните условия за битка с вируса COVID-19, за предотвратяване на болничния личен състав и на пациентите. Роботът ще ни е от огромна изгода, тъй като ще спести човешки труд, който може да бъде употребен за по-належащи действия. Технологията е по-ефективна от употребяваните сега средства за дезинфекция и ще облекчи доста работата ни “, разяснява Д-р Славчо Близнаков, шеф на МБАЛ " Света Ана ".

С дарените 100 000 лева от VIVACOM плевенската МБАЛ “Д-р Георги Странски ” - първата у нас, която  се изправи против корона вируса, ще се достави с медицински материали и инсталация. „ Болницата ни е на първа линия в битката с COVID-19 през цялото време. Материалните ни запаси са на привършване и тези средства ще са от изключителна изгода ", сподели шефът на лечебното заведение доктор Цветан Луканов.

И благоевградската университетска болница ще влага дарението в покупка на медицински материали, инсталация и консумативи за здравните чиновници, които се борят на първа линия с епидемията. „ Борбата с новия вирус изправи цялата ни здравна система пред непредвидена обстановка и колкото и да сме готови, с каквито и специалисти да разполагаме, продължителността на епидемията изчерпва силите ни, по тази причина всяка поддръжка е скъпа ", коментира изпълнителният шеф на МБАЛ - Благоевград  доктор Огнян Стефанов Митев.

Дарителската инициатива с първите месечни такси за всички нови услуги през април е единствено една от акциите на VIVACOM  в подкрепа на обществото и за по-бързо справяне с епидемията, обединени под мотото  #Оставамвкъщи.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР